Mitä on kiinalainen lääketiede?

Comments off.

Unohda kaikki mitä tiedät tai luulet tietäväsi kiinalaisesta lääketieteestä ja aloita alusta. Lyhyt katsaus kiinalaisen lääketieteen historiaan ja kehitykseen. Ymmärtääkseen nykyaikaa on ymmärrettävä myös historiaa ja sen ajan konteksteja.

Lue lisää

Ei savua ilman tulta: moksibustio/ moxa – varhaisin hoitomuoto

Comments off.

Moksibustio/ moxa on yksi kiinalaisen lääketieteen varhaisimmista hoitomuodoista. "Lämpöhoitoa" keholle kiinalaisittain.

Lue lisää

Tuina – kiinalainen hieronta

Comments off.

Tuina-hieronnasta & akupisteiden käsittelystä.

Lue lisää

Kiinakupla

Comments off.

Tällä viikolla olen ollut juoksu- ja hiihtokuplassa, joten Kiinakupla sopii jatkoksi. Tässä lyhyt Kiina-Suomi sanakirja kiinalaisen lääketieteen käsitteistä ja vastauksia muutamiin asiakkaideni esittämiin kysymyksiin kiinalaisesta lääketieteestä. Mitä Yin & Yang tarkoittavat? Mitä on Qi? Millainen on kiinalainen ihmiskuva?

Lue lisää

Härän vuosi 2021- 牛

Comments off.

Tiedätkö kiinalaisen horoskooppisi? Miten ne ovat tarun mukaan syntyneet? Kiinalaisessa horoskoopissa on 12 eläinmerkkiä, jotka toistuvat 12 vuoden sykleissä. Reilu viikko sitten alkoi härän vuosi. Härän ominaisuuksien uskotaan heijastuvan vuoden tapahtumiin ja sen aikana syntyneiden ihmisten luonteeseen. Härkä on valmis pitkäjänteiseen työhön ja kulkemaan läpi harmaan kiven.

Lue lisää

Ikigai – unelma onnellisuudesta

Comments off.

Jokaisella on oma Ikigai. Se on syy, jonka vuoksi nouset aamulla ylös sängystä. Syy, jonka vuoksi elämälläsi on merkitys. Syy, jonka vuoksi olet onnellinen. Hyvää uutta vuotta 2021!

Lue lisää

Pappi, lukkari, talonpoika, KUPPARI…

Comments off.

Mitä on mikro/ märkäkuppaus? Entä kuiva- ja liukukuppaus? Mitä vaikutuksia kuppauksella on? Mitä kuppausjäljet kertovat? Kuppauksen lyhyt aapinen.

Lue lisää

Gua sha 刮痧

Comments off.

Mitä, miksi ja milloin? Länsimaalaisessa lääketieteessä Gua shaa lähimpänä ovat fascia/ lihaskalvokäsittelyt.

Lue lisää

Flunssa ja kurkkukipu kiinalaisittain

Comments off.

Mikä avuksi flunssaan? Kotikonsteja flunssan ennaltaehkäisyyn ja selättämiseen.

Lue lisää

Kivun kaari

Comments off.

Akupunktiota kiinalaisittain vai länsimaalaisittain? Mitä on dry needling (kuivaneulaus)? Eroja ja yhtäläisyyksiä. Kivulla on kaarensa.

Lue lisää

Lohikäärmeen lääketiede: viisi syytä ihastua kiinalaiseen lääketieteeseen

Comments off.

Opiskelijablogi kiinalaisesta lääketieteestä. Tervetuloa mukaan tieteen & tarinoiden lääketieteeseen. Ehkä sinäkin ihastut.

Lue lisää